Важливо Волинь Новини

“9 травня для 80% українців є Днем пам’яті жертв війни”, – Ірина Констанкевич

Відтак, дані опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 27 квітня, свідчать, що 9 травня для 80% українців є Днем пам’яті жерті війни, а 36% опитаних вважають це «свято» пережитком минулого. Про ідеологічні маркери українців та День пам‘яті говорили в ефірі телеканалу «РАДА».

Про це йдеться на сторінці народного депутата та політикині Ірини Констанкевич у соцмережі Facebook.

Як відомо, війна росії проти України суттєво вплинула на сприйняття ідеологічних спрямувань українців. І світу також. Цю війну прямо не називають світовою, але вона захитала безпеку не тільки України, а й Європи та усього світу.
Сьогодні ми подумки повертаємось до вшанування пам‘яті тих, хто загинув у Другій світовій війні. У війні Україна втратила не менше 14 млн осіб та 40% свого економічного потенціалу
Ми пам‘ятаємо минуле, численні втрати та страшну ціну перемоги.

Те майбутнє, яке Україна закладає сьогодні, спонукає нас говорити про Перемогу над російським режимом, про Перемогу у нечесній та несправедливій війні.

Ми згуртовані для того щоб перемагати.

“Нині у нас ще є можливість говорити про паралелі і аналогії із подіями війни.  Проте, чому у світовому контексті XXI століття розпочалася нова війна і якщо ми її не називаємо світовою війною…
Безперечно за масштабами включення у цю війну( хоча вона відбувається на території України,  ми без сумніву можемо говорити, що вона стосується усіх у світі, тому що вона захитала безпеку не лише України та українців, а й Європи і усього світу”, – зазначає Ірина Констанкевич.