Волинь Новини

“Яким має бути освітній процес для тимчасово переміщених школярів?”, – Ірина Констанкевич

Як відомо, окупант свідомо знищує школи, дитсадки, бібліотеки. Україна потребуватиме освічене суспільство після Перемоги. Про особливості освітнього процесу для тимчасово переміщених школярів говорили у Луцькому ліцеї №14 ім. В. Сухомлинського.

Про це йдеться на сторінці народного депутата та політикині Ірини Констанкевич у соцмережі Facebook.

Директорка ліцею Марія Кардаш, яка організувала зустріч, розповіла батькам про навчальний заклад, його історію, традиції, профілі і гуртки, показала класні кімнати, світлицю.

Як голова Піклувальної ради, поспілкувалася з про особливості навчання в одному з найкращих ліцеїв області. А також запропонувала батьками при потребі отримати первинну допомогу та юридичний супровід вторинної допомоги, які безкоштовно здійснює Колцентр Координаційного центру Волинської обласної військової адміністрації у співпраці із юридичною клінікою «Ad Astra». Анастасія Шишко, координаторка цієї роботи, надала усю інформацію про прийоми щовівторка в обласній бібліотеці Олени Пчілки.

Іван з Сум, Денис з Києва, Микола та Ірина з Чернігова, Микита та Володимир з Маріуполя, Ігор з Луганщини, Соф‘я з Куп‘янська… це ті діти, у яких війна забрала звичне шкільне життя. І таким як раніше воно точно не буде. Тепер діти навчатимуться у Луцькому ліцеї №14 ім. В. Сухомлинського.

Насамкінець, учням побажали успіхів у навчанні в новій школі, цікавого навчального процесу і якнайшвидшого миру.