Волинь Новини

Любомльський край: повідомили графік виїзду в села мобільних бригад з вакцинації

Як стало відомо, громадяни, які хочуть вакцинуватися, але у зв’язку з певними обставинами не мають змоги це зробити в центрі чи пункті вакцинації, можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації додому.

Про це пише газета «Наше життя». передає Район. Любомль.

Відтак, важливим фактором у боротьбі з пандемією коронавірусу є своєчасна вакцинація від цієї небезпечної хвороби.

Імунопрофілактика залишається найважливішим інструментом запобігання новим захворюванням та смертям. Особливо актуальною вакцинація є для людей вікової категорії 60+, яка перебуває у групі найбільшого ризику. Тільки так ми знову зможемо повернутись до звичного життя.

Всі вакцини, що використовуються в Україні, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, є безпечними та захищають від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19. На сьогодні доступні три види вакцини для щеплення від COVID-19: Moderna, CoronaVac, Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Вакцина є в достатній кількості у Центрі масової вакцинації за адресою: м. Любомль, вул. Української Армії, 2, та чотирьох пунктах щеплень (в кожній ТГ в амбулаторіях ЗПСМ), а також нею вакцинують мобільні бригади (графік додається).

Громадяни, які хочуть вакцинуватися, але у зв’язку з певними обставинами не мають змоги це зробити в центрі чи пункті вакцинації (не можуть самостійно пересуватися, через віддаленість населеного пункту, за станом здоров’я і т.д.) можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації додому. Для цього необхідно зв’язатись зі своїм сімейним лікарем і повідомити про бажання отримати вакцину.

Відповідно згідно графіку мобільні бригади також проводитимуть щеплення у закріплених ФАПах.