Волинь Новини

На Волині лікарня отримала новий рентген-апарат: подробиці

Як стало відомо, новий рентген-апарат придбали за кошти фонду соціально-економічного розвитку територій, обласного, районного та бюджету громади.

Про це повідомляють у Волинській обласній раді.

Як розповіла директорка лікарні, депутатка обласної ради Світлана Крецу, старий рентген-апарат постійно потребував дороговартісного ремонту.

«Він часто виходив з ладу, і мешканці громади лишалися без належного медичного обслуговування, тому питання придбання нового рентгену було дуже актуальним, – розповідає лікарка. – Зараз ми обслуговуємо близько 16 тисяч мешканців громади, а під час літнього сезону тих, хто потребує нашої допомоги, збільшується втричі».

Очільник депутатського корпусу області Григорій Недопад зазначив, що обласна рада завжди фінансово підтримує ініціативи, які покликані покращити медичні послуги для мешканців краю.
«З обласного бюджету ми виділили півмільйона гривень на співфінансування закупівлі рентген-апарату. Забезпечення медичною апаратурою закладів області завжди буде в пріоритеті для обласної ради», – наголосив Григорій Недопад.

Медики новеньким обладнанням дуже задоволені, адже значно покращилася якість зображення та швидкість його обробки. Апарат дозволятиме робити знімки як в горизонтальному положенні, так і в вертикальному.

Як зазначила Світлана Крецу, зараз лікарня готує документи на введення рентген-апарату в експлуатацію та планує підписувати додаткові пакети з Національною службою здоров’я і, відповідно, розширювати перелік послуг, які зможемо надавати мешканцям.