Волинь Новини

На Волині відкрили дитячий будинок сімейного типу: подробиці

Як стало відомо, у місті Рожище відбулося відкриття дитячого будинку сімейного типу для родини, котра виховуватиме 10 дітей.

Захід відбувся у середу, 22 грудня. Про це повідомили на сайті Волинської обласної державної адміністрації, передає Район. Рожищею.

«Відбулось урочисте відкриття житлового будинку для сім’ї, котра виховуватиме 10 прийомних діток. Завітав на відкриття, аби привітати з новосіллям велику родину, подякувати батькам за їх добре серце та вручити подарунки», – повідомив голова ОДА Юрій Погуляйко на сторінці у Facebook.

До слова, збудували це помешкання за кошти субвенції з державного бюджету на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Вартість будівництва дитячого будинку сімейного типу – 4,8 мільйона гривень. Будинок має п’ять спалень, вітальню, кухню, підсобне приміщення, дві ванних кімнати, гардеробну та котельню. Загальна площа – 242,3 метра квадратних.





Нині в родині виховують шість дітей, але невдовзі приєднається ще четверо. Тож напередодні новорічно-різдвяних свят голова ОДА Юрій Погуляйко привітав численну родину великим телевізором та солодкими дарунками.