Волинь Новини

На Волині вчителі отримали ноутбуки в межах національного проєкту: подробиці

Як стало відомо, Волинь отримала першу партію ноутбуків у рамках національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю».

Про це інформує управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації у фейсбуці, передає Район. Рожище.

У рамках спільного проєкту Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації України Волинська область закупила 2045 ноутбуків. Першу партію у кількості 700 одиниць комп’ютерної техніки доставили  в область 26 листопада.

Техніку закупило управлінням освіти і науки облдержадміністрації за кошти державного бюджету на умовах співфінансування з бюджетів територіальних громад. Згідно з відповідними нормативно-правовими актами сума коштів, виділених тергромадами області, складає від 10 до 30% від вартості ноутбуків.

З метою проведення прозорого процесу закупівель, Мінцифри, МОН та ДКІБ СБУ розробили дашборд, де кожен може контролювати, як органи виконавчої влади використовують кошти та за яку ціну купують техніку.

Перші 700 ноутбуків прибули на Волинь. Їх одразу доставлять у навчальні заклади області. Ноутбуки вже отримали школи в Олиці, Цумані, Підгайцях, Рожищі, Ківерцях та Луцьку. 27 листопада комп’ютерну техніку отримають навчальні заклади у Горохові, Мар’янівці, Берестечку та Колках.

До слова, закуплені ноутбуки – сучасні, з потужним процесором, камерою та можливістю під’єднання до інтернету. Середня вартість одного ноутбука – 17 800 гривень

До слова, на наступному тижні Волинь очікує на ще одну партію комп’ютерної техніки в рамках національного проекту «Ноутбук кожному вчителю».