Волинь Новини

Лежала непритомна на землі: на Волині чоловік напав на жінку під час святкування дитячого випускного

Як стало відомо, у Турійську судили раніше вже судимого, уродженця села Кульчин, працівника Кульчинської сільської ради.

Про це йдеться у вироку Турійського районного суду, який оприлюднили 12 листопада, передає Район. Турійськ.

П’яний чоловік 11 червня близько 1 години ночі наніс потерпілій жінці один удар кулаком правої руки в верхню губу справа, внаслідок чого вона отримала легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров`я.

Відтак, допитаний у судовому засіданні обвинувачений чоловік розповів, що близько 22 години 10 червня в центрі Турійська вживав алкогольні напої та у зв`язку з тим, що вночі перебував у стані сильного алкогольного сп`яніння, то фактичних обставин заподіяння тілесних ушкоджень потерпілій жінці не пам`ятає і повідомити суду не може. Під час судового розгляду він неодноразово змінював свою позицію щодо визнання вини, у судових дебатах винуватим себе в пред`явленому обвинуваченні визнав.

Потерпіла жінка у судовому засіданні розповіла, що вночі 11 червня перебувала в себе на подвір’ї та разом із чоловіком і подругами святкувала випускний вечір дітей. Близько 1 години стояла біля автомобіля і відчула сильний удар у ділянку верхньої губи, від чого впала та втратила свідомість. Коли прийшла у свідомість, то викликала поліцію. Обвинувачуваний чоловік втік в сторону автостанції. На наступний день його затримали та у відділенні поліції вона його впізнала. Він з метою відшкодування завданої шкоди до неї не звертався. Наполягала на притягненні обвинуваченого до відповідальності та призначенні йому суворого покарання.

На суді свідок розповіла, що того вечора вона разом з потерпілою жінкою та її чоловіком в альтанці вдома святкували випускний вечір дітей у дитячому садочку. Після опівночі пішла в будинок, подивитися, що роблять діти, то почула крики на подвір`ї. Вийшовши на вулицю, побачила непритомну потерпілу жінку, яка лежала на землі біля автомобіля та в якої йшла кров із рота. Людину, яка вдарила її –  вона не бачила. Коли потерпіла жінка прийшла у свідомість, то викликала поліцію.

До слова, чоловік потерпілої розповів, що близько 1 години ночі, що дружина лежить на землі, а над нею стоїть обвинувачений. Взявши обвинуваченого за шию, притиснув його до землі та тримав, щоб не втік, однак змушений був відпустити, щоб надати допомогу непритомній дружині. Стверджував, що обвинувачений нападник з огляду на його поведінку та порушення мови перебував у стані алкогольного сп`яніння і саме він завдав тілесні ушкодження його дружині.

Окрім цього, ще один свідок розповів суду, що того вечора він перебував вдома. До нього в кімнату прийшла сестра та повідомила, що на подвір’ї маму хтось вдарив. Вибіг на вулицю, невідомий йому чоловік стояв біля хвіртки та був у стані алкогольного сп`яніння і не міг говорити. Стверджував, що це був саме обвинувачений чоловік.

Зрештою суд визнав обвинуваченого чоловіка винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною другою статті 125 Кримінального кодексу України, та призначити йому покарання у виді арешту на строк п`ять місяців.