Як стало відомо, фахівці Держпродспоживслужби протягом 5 місяців відібрали 487 зразків продуктів харчування 57 закладах загальної середньої та дошкільної освіти області.
Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.
Згідно з результатами досліджень, у 6-ти зразках відібраних овочів, а саме у капусті виявили перевищений вміст нітратів, а у 5-ти зразках солодковершкового масла виявили немолочний жир.
Перевищений вміст нітратів у капусті виявили у таких волинських закладах:
- 1.Любомльський р-н, с.Гуща, ДНЗ «Сонечко»;
- 2.Любомльський р-н, с.Рівне, ДНЗ «Світлинка»;
- 3.Любомльський р-н, с.Рівне ліцей;
- 4.Ратнівський р-н, с.Язовні, НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів дитячий садок»;
- 5.Ратнівський р-н, с.Кортеліси НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів дитячий садок»;
- 6.К.-Каширський р-н, село Нуйно, ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Також, у деяких закладах виявили немолочний жир, який присутній у вершковому маслі. До таких закладів потрапили:
- 1.Стара Вижівка, ДНЗ «Сонечко»;
- 2.Старовижівський р-н, с. Смідин, ДНЗ (ясла-садок);
- 3.В.-Волинський р-н, с. Овадне, ДНЗ;
- 4.В.-Волинський р-н, с. Льотниче, «ЗОШ І – ІІІ ступенів дитячий садок»;
- 5.К-Каширський район (Маневицький р-н), с.Городок, НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів дошкільний навчальний заклад».