Волинь Новини

Народний артист України вважає, що необхідно відродити фестиваль «На хвилях Світязя»

Як стало відомо, народний артист України Степан Гіга вважає, що фестиваль «На хвилях Світязя» потрібно відродити. Адже, каже, аналогів йому немає.

Про це він сказав у програмі «ART-вітальня» на 12 каналі 9 червня.

«Я його (Віталія Іваницького – організатора фестивалю, – ред.) буду просити, щоб він відновив фестиваль («На хвилях Світязя», – ред.). Тому що цей фестиваль був не тільки обличчям Волині, він був обличчям країни», – заявив артист.

«Я не знаю, чи ще десь у світі проводився такий фестиваль – на воді, на озері. Люди відпочивали, бавилися, одні співали, інші купалися, треті писали пісні», – додав він.

Довідково:

«На хвилях Світязя» – фестиваль української естрадної пісні, який відбувався у 1995–2014 роках на березі озера Світязь на Волині.

Його засновником і організатором був Віталій Іваницький.

Захід поєднував сучасну українську естрадну пісню з народними звичаями і обрядами. Галаконцерт лауреатів та переможців фестивалю був невід’ємною складовою масового фольклорного свята Івана Купала.

Особливість фестивалю та, що усі учасники, незалежно від того, яку державу представляли, обов’язково виконували пісню українською мовою.

До слова, у різні роки учасниками фестивалю були виконавці з України, Грузії, Польщі, Словаччини, Німеччини, Молдови, Литви, Білорусі, РФ, Бурунді, Франції та ін.

Серед гостей фестивалю – Дмитро Гнатюк, Василь Зінкевич, Тарас Петриненко, Павло Зібров, Алла Кудлай, Оксана Білозір, тріо Мареничів, Павло Дворський, Іван Попович, Наталія Могилевська, Тіна Кароль, квартети «Явір», «Гетьман», дует «Світязь», гурти «Брати Карамазови», «Ватра», вокальна формація «Піккардійська терція», поети-піснярі Юрій Рибчинський, Степан Галябарда, Андрій Демиденко, композитор Геннадій Татарченко, народна артистка Грузії Нані Бреґвадзе тощо.

Leave a Comment