Важливо Волинь Інтерв’ю Новини

«Якість має бути у пріоритеті», – Ірина Чебелюк про впровадження реформ в освіті, співпрацю з ГО «Поруч» і не тільки

Сьогодні, 19 квітня, заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Ірина Чебелюк у стінах міськради зустрілась із представниками волонтерської допомоги.

Це благодійники та громадські організації, які неодноразово допомагали і допомагають, як мешканцям області, так і обласним закладам соціальної та освітньої сфери. Зокрема, з заступницею директора Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького Іриною Дмитренко та виконавчою директоркою ГО «Поруч» Марією Тищенко.

До слова, під час зустрічі обговорено потреби у волентерській допомозі та узгоджено шляхи співпраці між благодійниками і освітніми закладами Волинської області.

Зокрема, керівнитво міста Луцьк висловили готовність долучитися до облаштування літніх таборів, залучення навчальних закладів, яке є необхідним для Волині.

«Міська рада на чолі з міським головою Ігорем Поліщуком відкриті до проєктів, які можуть бути корисними не тільки в суспільній значимості але й додатковому досвіді, розширенню можливостей для будь – яких субєктів. Тим паче, коли йдеться про освітній заклад, це – чудова ідея. Варто зазначити, що усі навчальні заклади у Луцьку хороші. Однак, мені оосбливо приємно, що саме Комунальний заклад “Луцька гімназія №4 імені Модеста Левицького бере участь у подібному проєкті”, – зазначила Ірина Чебелюк.

Журналістам Волинь infa вдалося поспілкувати з заступницею міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Ірина Чебелюк щодо освітньої реформи на Волині та подальшу співпрацю з ГО “Поруч”.

Які очікування ви передбачаєте від співпраці з всеукраїнською громадською організацією “Поруч”?

Ми маємо надію на співпрацю і маємо намір отримати корисний освітній досвід. Кожен освітній заклад нашого міста у подібний спосіб зможе підчеркнути важливу інформацію. Згодом, ми зможемо імплементувати це у наступних подіях для організації тих чи інших процесів у кожному навчальному закладі. Тому що найголовнішне – дітям необхідно прищелювати бачення тих речей, які об’єднують нас усіх – мир.

Що на Вашу думку не вистачає новітній українській школі?

Мабуть, існує чимало складових. Як відомо, ми активно запроваджуємо реформу «Нова українська школа» в освітніх закладах. Тим паче, досить потужна підтримка ведеться для освітнього контенту, для підготовки педагогічного складу. Утім, існує чимало проблемних моментів, зокрема, батьки не усіх школярів готові до змін в освітньому процесі. Однак, новітня система повинна удосконалюватися і рухатися невпинно вперед.

Я можу з впевненістю говорити про органи місцевого самоврядування Луцької територіальної міської громади, що кожна особа, яка працює на організацію життєдіяльністі міста і усіх приєднаних громад працює над тим, аби це функціонувало ефективно, якісно і з користю. Вимога лише одна – якість має  бути у пріоритеті.

АНАСТАСІЯ НІКОЛАЄВА

Leave a Comment