Волинь Новини

Волинська господиня поділилась рецептом борщу з вишнями

Жительки села Маньків Затурцівської громади Марта Похила та Софія Возняк готують такий борщ за рецептом своєї бабусі Євдокії Бугай. Які інгредієнти використовують та чи мають власні секрети у приготуванні розповіли Суспільному.

Софія Возняк та Марта Похила. Суспільне Луцьк

Борщ з вишнями Марта варить на м’ясному бульйоні. Додає: картоплю, буряки, квасолю, капусту та зелень. Засмажку робить з моркви та цибулі.

“Коли м’ясо добре проварилося, тоді додаємо буряк, щоб добре проварився. Як звариться буряк, тоді додаємо картоплю, на сам кінець — квасолю”, — говорить господиня Марта Похила.

Інгредієнти до борщу. Суспільне Луцьк

З її слів, бабуся буряк нарізала тонкою соломкою, так робить і вона, проте деякі господині труть його на тертці. Також важливо тонкою соломкою порізати капусту.

“Варіння борщу — такий етап, що тут не поспішиш, все має зваритися. Через те, що у нас багато інгредієнтів, то часу пройде немало. Борщ варити годинки дві, як мінімум треба. На завершення додають засмажку та вишні”, — каже Марта Похила.

Борщ вариться орієнтовно дві години. Суспільне Луцьк

Вишні дають борщеві пікантний смак, говорить господиня. Перед тим, як кинути їх в борщ ягоди миють, але не дрилюють, варять з кісточками.

“Чого вишні не дрилюємо? По-перше, щоб вони не втратили форму. Вони будуть кругленькі, гарненькі. А дрилюємо і буде не естетично, не гарно. Вишень треба кидати стільки, наскільки ви любите кисле чи ні. Бо саме вишня дає ту кислоту”, — каже Марта Похила.

Борщ з вишнями. Суспільне Луцьк

На стіл борщ із вишнями подають із зеленню — до нього кидають дрібно нарізану зелену цибулю та кріп. Також страва добре смакує з салом, пампушками та гострим перцем.