Сушені карасі – це не лише смачна, а й символічна страва, яка передає дух регіону, – пише Таблоїд Волині
Читайте також: На Волині оголошена жалоба: розпорядження начальниці РВА
Про це інформує Шацький будинок культури.
«Сушені карасі – це не лише смачна, а й символічна страва, яка передає дух регіону. Вона поєднує екологічно чисті продукти та багатство місцевих кулінарних традицій, що збереглися впродовж століть.
Візитівкою Шацької громади є сушені карасі в печі. Сушать різними способами: на льонові, соломі, очереті, сіні та ситнику. Це своєрідний бізнес для людей нашої туристичної місцевості.
Приготування сушеної риби має свої тонкощі. Висушена риба може зберігатися роками. Можна використовувати для приготування рибної юшки або капусняку. Найкраще, звичайно, смакує окремо.
Учасниця народного аматорського колективу “Горлиця” Світлана Пех долучилась до збереження нематеріальної культурної спадщини і поділилась своїм досвідом приготування сушених карасів в печі», – йдеться у дописі.