Волинь Новини

Стало відомо, як на Волині покарали чоловіка, який хотів втекти за кордон

На Волині судили уродженця Луганщини, який замовив підроблені документи, щоб перетнути кордон. Чоловік придбав посвідчення про опікунство, проте в лютому цього року його затримали на пункті пропуску «Ягодин».

Читайте також:Пошкоджений російським БпЛА будинок у Луцьку планують відновити до кінця року — міськрада

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс» пише ІА «Волинські новини».

У суді першої інстанції обвинувачений свою провину визнав, розкаявся і просив суворо не карати. Тоді він отримав один рік обмеження волі та штраф у розмірі 850 гривень.

Але з рішенням суду уродженець Луганщини не погодився, подавши апеляційну скаргу. Захисник Ігор Цюприк розповів, що його підзахисний став на шлях виправлення.

 

 

«Він має постійне місце проживання, одружений, виховує малолітнього сина. Суд не вказав це при характеристиці й не врахував при призначенні покарання. А ще він – єдиний годувальник та зразковий сім’янин», – твердив адвокат.

 

 

За словами обвинуваченого, вчинок був не зовсім гідний. Мовляв, вчинив таке вперше та востаннє.

 

 

«Повністю визнаю свою провину й розумію, що це не гідно з мого боку. Намагаюся робити висновки і спокутувати свою провину», – казав обвинувачений.

 

 

Прокурор Оксана Яковлєва просила суд апеляційну скаргу не задовольняти. Як зауважила, підсудний прикривався безробітною дружиною, а коли намагався виїхати з країни – це питання не піднімалося.

 

 

«Правопорушення пов’язане з підробкою документів та їх використанням для того, щоб покинути країну. Крім того, суд врахував, що обвинувачений вчинив це, будучи військовозобов’язаним, що свідчить про високу суспільну небезпеку вказаного злочину», – зауважила Оксана Яковлєва.

 

 

Заслухавши всі сторони, колегія суддів оголосила вирок. Тепер чоловік відбудеться лише штрафом у 850 гривень, без обмеження волі. Обвинувачений пообіцяв подібного не вчиняти.

Читайте також наші новини у Facebook