Волинь Новини

В ЛНТУ відбулося представлення міського ветеранського хабу

У стінах Луцького національного технічного університету відбулося представлення плану створення міської комунальної установи «ХАБ ВЕТЕРАН», що планують облаштовувати на вулиці Сергія Климчука. За словами ініціаторів, проєкт спрямований на облаштування системної структури приміщень, де будуть надаватися послуги для ветеранів, членів їх сімей, родин зниклих безвісти, загиблих, осіб, які постраждали від війни, а також громадських організацій, що працюють у сфері ветеранських справ.

Читайте також: У ДПСУ розповіли, де найчастіше фіксують спроби незаконного перетину кордону

фотофото

Захід відбувався в форматі відкритого обговорення, щодо облаштування установи, до якого долучилися ветерани війни, військовослужбовці, представники міської ради та інших структурних підрозділів. Серед присутніх: Луцький міський голова Ігор Поліщук, заступниця міського голови Ірина Чебелюк, директорка Департамент соціальної та ветеранської політики Луцької міської ради Вікторія Майборода, директор Департамент молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий, директор КУ «Хаб Ветеран” – Тарас Сасовський та багато інших експертів у розбудові ветеранської політики. Модератором заходу був керівник Луцької міської організації Спілки воїнів АТО Волині, радник Луцького міського голови з питань роботи з ветеранами Олег Кобилинський.

фотофотофотофотофотофото

На заході також виступила перший проректор ЛНТУ Надія Ковальчук. Вона подякувала кожному воїну та ветерану за їх безцінний подвиг, а також наголосила, що Луцький національний технічний університет – це відкритий простір, який радо зустріне у своїх стінах кожного. У підтвердження своїх слів проректор пояснила, що в концепції створення нової локації в університеті лежить активна взаємодія між молоддю та ветеранами, яка, за словами Надії Ковальчук, необхідна як для однієї категорії суспільства, так і для іншої.

фотофотофото

Так, під час обговорення експерти з усіх галузей вирішували, як зробити приміщення ще доступнішим, комфортнішим для надання якісних послуг. Крім того, значна увага приділилася темі підтримки ментального здоров’я ветеранів та членів їхніх сімей.

Як підсумували організатори, основною метою проєкту є  забезпечення ветеранів необхідними ресурсами для реабілітації, соціальної адаптації та професійного розвитку.

фото

Читайте також наші новини у Facebook