Волинь Новини

У Луцьку чоловік побив дружину вилами та граблями

У Луцьку судили пенсіонера, який побив дружину. Чоловіку призначили 850 гривень штрафу та виплату моральної шкоди потерпілій.

Читайте також: Стало відомо, як покарали горе-матір на Волині

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, пише ІА «Волинські новини».

Інцидент стався удень 15 червня 2024 року в Луцькому районі. Під час конфлікту з дружиною Микола О. завдав їй удару господарськими вилами у гомілку та удару граблями в голову. Потерпіла отримала легкі тілесні ушкодження у вигляді рани та забою.

Обвинувачений свою вину не визнав. Мовляв, потерпіла першою спровокувала конфлікт, бо обзивала його нецензурними словами та забирала тачку, коли він робив домашні справи. Стверджував, що жінку не бив, а лише відштовхував її з метою самозахисту.

Натомість потерпіла зазначила, що біля дому до неї підійшов обвинувачений, з яким у неї виникла словесна перепалка. Після цього він вдарив її, а потім донька викликала швидку допомогу та поліцію. Жінка наполягала на суворому покаранні для обвинуваченого і просила стягнути з нього 20 тисяч гривень моральної шкоди.

Дії волинянина кваліфікували за ч. 1 ст. 125 КК України, тобто як завдання легких тілесних ушкоджень. Відомо, що чоловіка вперше притягують до криміналу.

Суд визнав Миколу О. винним та призначив йому 850 гривень штрафу. Також він має обов’язково пройти тримісячну програму для кривдників. Цивільний позов задовольнили частково, тому потерпіла отримає 13 тисяч гривень за моральні збитки.

Читайте також наші новини у Facebook