Волинь Новини

Волиняни мають бути зі зв’язком, навіть коли не буде світла: ОДА

Питання забезпечення волинян мобільним зв’язком під час відключень електроенергії обговорили в обласній облдержадміністрації.

Читайте також: Укрпошта презентувала марку, присвячену спецпідрозділу ГУР

Зустріч відбулася у четвер, 24 жовтня 2024 року, у головінй адмінбудівлі краю за участі представників мобільних операторів області під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Вікторії Левчукідеться на сайті ОДА.

За її словами, наразі дуже важливо максимально посилити взаємодію між районними військовими адміністраціями, громадами та мобільними операторами. Адже, в разі можливих блекаутів, волиняни мають бути зі стабільним зв’язком.

Начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації ОДА Віталій Кривчук розповів про стан забезпечення мобільним звязком населення на території області.

Представники мобільних операторів доповіли про стан справ в області, вкотре переглянули напрацьований алгоритм взаємодії з РВА та громадами під час довготривалих відключень світла. Громади, своєю чергою, внесли пропозиції щодо забезпечення стабільності звʼязку.

Нарада в ОДА

Разом із тим, обговорювали питання зменшення навантаження на мобільні мережі. Для цього необхідно інформувати населення, що у разі використання під час знеструмлення послуги Інтернету за енергонезалежною технологією, а саме xPON, зменшується навантаження на мобільні мережі.

До слова, для цього створено дашборд регіональних провайдерів фіксованого Інтернету: https://bit.ly/3RU1Bbl. Тут вказані дані про операторів, що можуть надати послугу та за якими технологіями підключення в певному населеному пункті та їх контактні дані для підключення послуги доступу до мережі «Інтернет».

Потому заступниця голови ОДА наголосила на важливості перевірки пунктів Незламності на наявність доступу до стабільного мобільного інтернету.