Волинь Новини

У луцькому тролейбусі фейковий контролер перевіряв оплату проїзду в пасажирів

Про це Суспільному розповів начальник відділу транспорту міської ради Віктор Главічка. З його слів, чоловік при собі бейдж із написом “контролер”.

“Вчора до одного тролейбусів зайшов хлопець віком десь до 25 років. Його зафіксувала камера відеоспостереження. Він мав при собі бейджик і “перевіряв” оплату проїзду своїм телефоном. Дехто з пасажирів давав картку, дехто відмовляв. Хочу сказати, що в наших службах контролю немає контролерів-чоловіків”, — сказав посадовець.

Віктор Главічка зазначив: щодо вчинення шахрайських дій ніхто з пасажирів до поліції наразі не звертався.

Контроль оплати проїзду, сказав посадовець, здійснюється за допомогою спеціального приладу ТОВ “Сіті Кард Систем”, котрий зчитує інформацію з банківських карток або карток CityCard. У тролейбусах контроль здійснюють працівники Луцького підприємства електротранспорту, в автобусах працівники — КП “АвтоПаркСервіс”,

На сайті міської ради 23 жовтня повідомили, що контроль за оплатою проїзду у громадському транспорті здійснюється контролерами, котрі повинні мати при собі нагрудний значок (бейдж) із написом “Контролер Служби контролю” та зазначенням прізвища та імені.

“Контролер при здійсненні контролю повинен мати службову безконтактну персоніфіковану картку, якою блокуються валідатори, а також службове посвідчення. Перед здійсненням контролю він інформує пасажирів про те, що проводиться контроль, та пропонує пасажирам підготувати засоби оплати/реєстрації проїзду”, — зазначили в міськраді.

Як додав у коментарі Суспільному керівник відділу транспорту міської ради Віктор Главічка, відділ транспорту Луцької міської ради попередив перевізників та водіїв про цей випадок, аби вони оперативно реагували на такі ситуації.

Читайте також наші новини у Facebook