Волинь Новини

На Волині збільшується кількість хворих на ГРВІ, з них 70% – діти

На Волині протягом минулого тижня з 14 по 20 жовтня зареєстрували 4413 випадків ГРВІ, зокрема, 25 випадків COVID-19.

Читайте також: У Горохові відбувся молитовний сніданок

У порівнянні з минулим тижнем захворюваність на ГРВІ зросла на 26%. Проте, на коронавірусну хворобу COVID-19 зменшилася вдвічі, повідомили у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Серед всіх, хто захворів, 70% становлять діти до 17 років. 53 пацієнти з респіраторними захворюваннями госпіталізували до інфекційних стаціонарів, з них п’ятеро – з COVID- 19. Із загальної кількості госпіталізованих понад 58% – діти.

Інтенсивний показник захворюваності за цей період на 21% нижчий епідемічного порогу та відповідає низькому рівню  інтенсивності епідемічного процесу.

Від початку епідсезону (30 вересня) на ГРВІ перехворіло близько 12 тисяч волинян. Це на 9% менше аналогічного періоду сезону 2023-2024 років.

Вакциновано від грипу 840 людей, із них 65% – із групи ризику (персонал медичних закладів, діти, особи з хронічними захворюваннями та віком понад 65 років).

За результатами  моніторингових досліджень збудників респіраторної групи інфекцій вірусологічна лабораторія обласного центру контролю та профілактики хвороб встановила, що в області циркулюють риновіруси та штами СOVID-19.

Читайте також наші новини у Facebook