Волинь Новини

ВНУ імені Лесі Українки співпрацюватиме з Люблінським медичним університетом

Волинський національний університет та Люблінський медичний університет підписали партнерську угоду для реалізації проєкту «Мости здоров’я: створення транскордонної телемедичної діагностичної та терапевтичної платформи для лікарів і пацієнтів».

Читайте також: Чотирьох воїнів провели в останню дорогу на Рівненщині

Співпрацю здійснюватимуть в межах програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021 – 2027, він належить до пріоритету «Здоров’я», його збираються реалізувати до 31 липня 2026 року. Про це повідомили на сторінці Волинського вишу.

Договір підписали ректори обох закладів вищої освіти – Анатолій Цьось і Войцех Залуска.

Учасники:

  • Люблінський медичний університет;
  •  Університетська клінічна лікарня № 1 у Любліні;
  •  Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького;
  •  Волинський національний університет імені Лесі Українки;
  •  Волинська обласна клінічна лікарня.

Мета проєкту – забезпечити рівний доступ до медичної допомоги, підтримати стійкість систем охорони здоров’я, зокрема первинної медичної допомоги, а також посприяти переходу від інституційного догляду до догляду в сім’ї та громаді.

Також під час його виконання створять платформу для покращення якості охорони здоров’я та зменшення нерівності у доступі до сучасної діагностики й ефективного лікування пацієнтів із регіонів Люблінського воєводства, Львівської та Волинської областей.

Серед завдань:
  •  підвищення якості діагностичних і лікувальних послуг;
  •  збільшення використання цифрових інструментів у сфері охорони здоров’я;
  •  підвищення рівня знань, навичок і кваліфікації польських та українських науковців і медичного персоналу лікарень у сфері охорони здоров’я в межах чотирьох спеціалізацій: дерматоонкологія/дерматологія, хірургія, офтальмологія та анестезіологія.

«Ці угоди стануть важливим кроком у розвитку медичного факультету. Вони сприятимуть професійному зростанню студентів, надаючи їм можливість розширювати свої практичні та теоретичні знання», – повідомили на сайті.

Читайте також наші новини у Facebook