Волинь Новини

У селі на Волині староста власноруч ремонтував будинок культури

У селі Топільне відремонтували приміщення будинку культури.

Читайте також: Штраф і позбавлення прав: апеляція не допомогла волинському депутату уникнути покарання за водіння напідпитку

Відео цього опублікували на сторінці «Будинок культури-філія с. Топільне» у фейсбук.

Cтароста Топільненського старостинського округу Дмитро Кисіль, який, порівняно працює не довго, а встиг заробити шану і повагу серед жителів села. Саме з його легкої руки відремонтовано половину приміщення будинку культури – філії села Топільне, в якому кілька десятків років не проводились ремонтні роботи.

Заклад потребував ремонту – вже і сьогодні! Здавалося б тут вже ніхто і нічого не зможе зробити навіть з великими грошима, а тут ще й повномасштабна війна. Про бюджетне фінансування і мови не могло бути. Тоді в Дмитра Кисіля  виникла ідея, а якщо звернутися до жителів чи потрібен в селі Будинок культури? Чи допоможуть вони відремонтувати хоча б частину приміщення?

Дану ідею підтримала адміністраторка групи «Топільне рідний краю мій» Зоя Євгенівна, яка звернулася до жителів з проханням допомогти, хто чим може, відремонтувати місцевий заклад культури. Бажане стає реальністю. Небайдужі люди, підприємці, почали перераховувати кошти, пропонувати фізичну допомогу, привозити будівельні матеріали, приносити коври, штори.

«Першими фінансово відгукнулися хлопці з передової з їх слів: це заклад в якому проходила наша молодість, тож нехай нашим дітям там буде комфортно. Не стояла осторонь і влада, яка також підтримала фінансово», – зазначили у дописі будинку культури.

Вся відповідальність і робота впала на плечі старости Дмитра Васильовича, який не рахувався ні з вільним часом, ні з вихідними, ні з відпусткою. Майже щоденно працював, йому допомагали ті, хто мав вже досвід в будівельній справі, але більшість робіт він виконував сам. Обсяг робіт був великий. Ніколи не відмовляв у допомозі і Валентин Глушко – директор місцевого ліцею. Майже вісім місяців щоденної роботи в результат якої мало, хто вірив.

Тільки людська довіра до його порядності та відповідальності, стала фундаментом для чіткої і злагодженої роботи доведеної до завершення. А ще, Дмитро Васильович був ініціатором вишиванкованого муралу на центральному вході в Будинок культури.

В ювілейний 60-й рік будинку культури села Топільне у дописі похвалилися своїми досягненнями:

  • благодійний концерт «Творімо добро» – 8600 грн.
  • молодіжний благодійний захід «А, ми креативно в просторі вечорових сутінках» – 2700 грн.
  • благодійний концерт «Україна – це я, Україна- це ти, Україна – це ми Україна» – 15340 грн.
  • молодіжний колядницько- шедрувалний гурт – 27 тисяч гривень на облаштування кімнати для молодіжного простору
  • 1-е місце в районому огляді-конкурсі читців присвяченому дню народження Лесі Українки.
  • 1-е місце в районному огляді-конкурсі театральних колективів «Театральне сузір’я».
  • 11-е місце в огляді-конкурсі писанок «Великодне сяйво».
  • участь народного аматорського фольклорного колективу «Джерела» в обласному фестивалі повстанської та стрілецької пісні «За волю України», отримав Диплом, та підтвердив звання «Народний аматорський».
  • молодь виграє проєкт на 10 тисяч гривень.
  • вже на порозі стоїть молодіжний проєкт на 65 тисяч гривень.

«На завершення, хочу подякувати, старості Дмитру Васильовичу, а в його особі всім, всім, всім, хто допомагав матеріально, фізично, фінансово, інформаційно, морально, всім тим, хто донатив на благодійних концертах!», – йдеться у дописі.

Читайте також наші новини у Facebook