Волинь Новини

Луцьких депутатів петицією просять допомогти звільнити з полону воїна Віталія Грузинова

Створили петицію із проханням до депутатів Луцької міської ради ухвалити звернення до Президента України щодо сприяння звільненння з полону військового Віталія Грузинова.

Читайте також: На Маневиччині відрами збирають білі і польські гриби (Фото)

Звернення розмістили на платформі електронної демократії.

«Пане Президенте! Ми, громадяни України, звертаємося до Вас із проханням вжити заходів для звільнення з полону нашого співвітчизника Віталія Грузинова. Віталій був активним учасником Революції Гідності, брав участь в АТО як боєць добровольчого батальйону «Айдар».

Не пізніше 11 березня 2022 року, під час виконання бойового завдання поблизу Волновахи, Віталій Грузинов був взятий у полон російськими окупантами. На момент захоплення він перебував на військовій службі за контрактом, укладеним до початку повномасштабного вторгнення. Наразі відомо, що його утримують та судять у Ростові-на-Дону.

Відповідно до ст. 25 Україна гарантує піклування та захист своїм громадянам, які перебувають за її межами. Також, згідно зі статтею 3 Конституції України, життя і гідність людини є найвищими соціальними цінностями, що кореспондує зі статтею 5 Загальної декларації прав людини та статтею 6 Європейської конвенції з прав людини, які забороняють катування, нелюдське або таке, що принижує гідність, поводження.

Ми закликаємо Вас, як гаранта Конституції, використати всі можливі дипломатичні та правові механізми для звільнення Віталія Грузинова з полону», – йдеться у тексті петиції. Саме це звернення луцьких депутатів просять доправити до президента.

Станом на 14 жовтня петиція набрала 5 голосів із 300 необхідних. Є ще 9 днів, щоб віддати свій голос.

Читайте також наші новини у Facebook