Волинь Новини

108 років: найстарша жінка України живе на Волині (Відео)

На Волині у селі Чарторийськ живе найстарша жінка України днями вона відсвяткувала свій 108-й день народження.

Читайте також: В Івано-Франківську офіційно завершився Всеукраїнський форум “Ветерани – Шлях додому”

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Катерина Коць народилася на початку жовтня 1916-го року. І, як стверджують у пенсійному фонді, вона є найповажнішою за віком серед ста восьми тисяч українських довгожителів. Усі свої 108 років жінка живе на Волині у селі Чарторийськ.

Катерина Коць дуже любить гостей, але в останні місяці, буває, не впізнає найрідніших. Жінка виховала трьох доньок, має 8 онуків, один з яких зараз на фронті, 11 правнуків і дочекалася народження 10 праправнуків. Чоловіка вона втратила 30 років тому. Пережила й одну з доньок, в також двох онуків. А в дитинстві, каже пані Катерина, втрат було ще більше.

Зі слів доньки, як би важко не було в житті, мати ніколи ні на кого не гнівалася. Була дуже набожною і з ранніх років тяжко працювала у колгоспі.

У 1944 році хату, де жила родина, спалили німці. З піврічним немовлям на руках пані Катерина ледве встигла утекти до лісу. Зараз за жінкою доглядають дві доньки. Розповідають, після невдалого падіння рік тому, матір без сторонньої допомоги не обходиться, а до 100 років вправно вела господарство і полюбляла ходити до лісу по гриби та ягоди. Навіть торік як могла поралася і в хаті, і надворі.

Більше – дивіться в сюжеті:

Читайте також наші новини у Facebook