Важливо Волинь Інтерв’ю Новини

«Усі, хто творять у цей непростий час українську музику – роблять правильні речі», – музикант гурту «Без обмежень» Олексій Бережний про волинську публіку, спекуляцію на темі війни і не тільки

Композитор, аранжувальник, – далеко неповний перелік багатогранної особистості Олексія Бережного.
В ексклюзивному інтерв’ю «Волинь infa» музикант Олексій Бережний поділився історією свого творчого шляху в гурті «Без Обмежень» та розповів якою повинна бути музика під час війни.

Розкажіть, будь ласка, як почався Ваш творчий шлях і чому Ви обрали професію, пов’язану з музикою?
Я почав працювати в гурті «Без обмежень з 2016 року. Це була більш сесійна робота. Коли колишній барабанщик Іван Зіменко запросив зіграти  на декількох  концертах на заміні.

Власне,  з того часу ми почали товаришувати з учасниками гурту. У 2017 році я став офіційно барабанщиком гурту «Без Обмежень». Сам я родом з Києва. Займаюсь музикою ще з 11 років.

З чим у Вас асоціюється Волинська публіка?
Це завжди прекрасні, теплі концерти. Нам дуже імпонує зал. До слова, у Луцьку розташований  один із найкращих майданчиків для живого виступу.
Ми вдячні усім,  хто відвідує наші концерти. Власне, благодійна складова – це заради чого кожен українець артист повинен виходити на сцену. Мета у всіх одна – українська перемога.

Яка повинна бути музика під час війни?
Абсолютно різна. Задачі нині у українського артиста досить широкі. З точки зору гурту «Без обмежень» ми намагаємось одними піснями відволікти людей від сьогодення, перевести на романтичний лад настрій і обов’язково в наших концертах існує патріотична складова. Ми щоразу нагадуємо, що в Україні триває війна, що важливо не розслаблятись і на фронті значно важче аніж в тилу. Отже, ми маємо робити усе можливе для того щоб допомагати нашим захисникам наближати українську допомогу. Ми намагаємось комбінувати романтику і кохання і нагадування, про те, що країна перебуває у стані війни.

Все що йде на користь щоб знищити ворога – усе нам підходить. Є велика кількість пісень, яких термін «життя» надто короткий. Зрештою, справжні пісні не мають терміну дії.

На ваш погляд, війна надала поштовх для розвитку музичної індустрії?
Безумовно. Поштовх є. Попит на українське – зростає. І це чудово. Такий протекціонізм на рівні типового слухача, мав бути раніше. На жаль,  для шоу – бізу такий поштовх надала саме війна. Власне, це пісні актуального часу. Якщо вони допомагають людям в тилу і воїнам на фронті почуватися трішки краще чи веселіше – значить ця пісня вийшла вчасно та недарма була записана. Відтак, усі хто творять у цей непростий час українську музику – вони роблять правильні речі. Маю надію що, це буде мати розвиток і надалі.


Чи існує спекуляція
на темі війни в сучасній музичній індустрії?
Я вважаю, що слухач це відчуває. Якщо це відкрита спекуляція та кон’юнктурщина – то це буде на рівні відчуттів зрозуміло. Зрештою, певний артист зробив для того щоб «поставити собі галочку» і бути зараз у тренді.  Утім, нині не «такий час», щоб бути у тренді.

 

Що побажаєте волинянам?
Сили, міцного здоров’я, наснаги і ніколи не забувати про те, що без донату – силам оборони буде дуже складно!

Читайте також наші новини у Facebook