Волинь Новини

На Волині на 17 тисяч гривень оштрафували школяра, який їздив напідпитку

Суддя Рожищенського районного суду Вячеслав Требик розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності учня 11 класу Новодвірського ліцею Турійської селищної ради, якого затримали напідпитку за кермом.

Читайте також:Любешівська селищна рада закупила для військових зарядні станції

Про це йдеться у постанові суду від 8 жовтня, передає Район.Рожище.

27 вересня, о 23:15, на вулиці Миру в селі Доросині неповнолітній, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керував мотоциклом Bajaj.

Під час розгляду справи у присутності законного представника хлопець розповів, що їхав мотоциклом з села Доросині в село Ловища Ковельського району. Його зупинили поліцейські, сказали, що має запах алкоголю з порожнини рота та запропонували пройти огляд на стан сп’яніння.

Старшокласник погодився, в присутності матері пройшов відповідний огляд і результат показав його перебування в стані алкогольного сп’яніння – 0,40 проміле. Зазначив, що перед керуванням мотоциклом випив приблизно 0,5 літра слабоалкогольного напою «Гараж».

Суддя постановив визнати хлопця винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Адміністративного кодексу, і піддати його штрафу в розмірі 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік. Також він має сплатити 605 гривень судового збору в дохід держави.

Читайте також наші новини у Facebook