Новини

ЗСУ знищили російський вертоліт Мі-8 на Харківському напрямку, — Генштаб

У четвер, 10 жовтня, українські військові збили російський вертоліт Мі-8 на Харківському напрямку.

Читайте також:Стало відомо, як зміниться мобілізація в Україні та чи буде “економічна бронь”

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Загалом втрати РФ на зазначеному напрямку склали 63 військовослужбовці вбитими та пораненими, три знищених артилерійських системи, дві бойові броньовані машини, вертоліт Мі-8, 14 безпілотників та чотири автомобілі.

Крім того, українські військові пошкодили три артсистеми, чотири автомобілі та дві одиниці спеціальної техніки.

Ситуація на Харківському напрямку

30 серпня керівник Вовчанської ГВА Тамаз Гамбарашвілі повідомив, що Вовчанськ зруйнований на 90%, там залишилося тільки 20 жителів. За його словами, до російського наступу в травні 2024 року в деокупованому Вовчанську проживало близько 3000 жителів.

13 вересня Володимир Зеленський заявив, що завдяки операції ЗСУ в російській Курській області вдалося зупинити ворога на Харківському напрямку та сповільнити їхнє просування в Донецькій області.

18 вересня речник ОТГ Харків Віталій Саранцев повідомляв, що в районі Липців Харківської області Сили оборони зміцнили свої позиції, що змусило противника перейти в оборону і залишитися без логістичних поставок.

23 вересня в оперативно-тактичному угрупованні військ Харків повідомили, що за період із 10 травня до 21 вересня 2024 року російські загарбники втратили на Харківському напрямку понад 16 тисяч військовослужбовців.

24 вересня стало відомо про звільнення Вовчанського агрегатного заводу і зачистку від ворога останньої з тридцяти будівель заводу. Згодом ГУР Міноборони офіційно підтвердило цю інформацію.

4 жовтня у Нацгвардії повідомили про успішну наступальну операцію на Харківщині, у ході якої українські бійці захопили сім позицій РФ, знищили позицію ПТРК і гаубицю.

Читайте також наші новини у Facebook