Волинь Новини

Їздять вночі, вимикають фари: як працюють військові логісти 14 ОМБр з Волині

Підрозділи логістики 14 окремої механізованої бригади з Волині нині готують усю техніку до осінньо-зимового періоду і прокладають нові маршрути, щоб оперативно доставляти побратимам на передову паливо, боєприпаси, техніку і продовольство.

Читайте також: Відбулося засідання робочої групи з питань реалізації політики щодо дітей та сімей у Луцьку

11 жовтня, у День фахівці логістичного забезпечення, в 14 омбр розповіли, як працює підрозділ.

Олексій служить водієм паливозаправника майже з початку повномасштабного вторгнення. Чоловік каже: нещодавно, під час чергового виїзду, його авто стала ціллю росіян, але серйозних ушкоджень вдалося уникнути.

“Був потужний вибух, аж у вухах задзвеніло, — пригадує військовий. — Глянув на автівку – клуби диму, запах порохів. Осколками нам посікло бочку і з неї почало витікати паливо. Затулили дірки щепками. Доїхали, злили хлопцям на передовій пальне і своїм ходом рушили на базу”.

День фахівців логістичного забезпечення 14 ОМБр
Водій паливозаправника Олексій. 14 Окрема механізована бригада

Автомобіль після того обстрілу, говорить Олексій, вдалося відремонтувати.

В бригаді зазначили, що небезпеку на передовій та в тилу підрозділи логістики відчувають постійно. Їм доводиться краще маневрувати, вигадувати нестандартні рішення. Їздять вночі, вимикають фари, встановлюють засоби електронної протидії.

День фахівців логістичного забезпечення
Логіст 14 ОМБр Кирило. 14 Окрема механізована бригада

“Логістика — своєчасне забезпечення наших підрозділів. Це ніби кров людини, яка безупинно циркулює і доставляє кисень по всьому тілу. Так і в нашій роботі. Ми транспортуємо паливо, заправляємо бойову техніку, підвозимо боєприпаси аби хлопці на фронті мали маневреність і вогневі спроможності”, — каже логіст Кирило.

ФОТО

Шлях 14 ОМБр під час повномасштабної війни

З 24 лютого 2022 року бійці волинської бригади захищали Україну в район кордону з Білоруссю, звідки наступали російські війська. Перші бойові зіткнення відбулися на Київщині і Житомирщині.

Відтоді військовослужбовці 14 бригади брали участь у боях на Миколаївщині, Харківщині, Донбасі та у Запорізькій області. Станом на жовтень 2024 року бригада виконує бойові завдання на Куп’янському напрямку.

Читайте також наші новини у Facebook