Волинь Новини

Лучанам, постраждалим від російського обстрілу, виплатять матеріальну допомогу

Жителі Луцька, майно яких постраждало внаслідок російського обстрілу 26 серпня, отримають матеріальну допомогу.

Читайте також: На Волині подружжя допомагало військовозобов’язаним виїжджати за кордон

Відповідне рішення затвердили на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради у середу, 9 жовтня. На засіданні побувала кореспондентка Район.Луцьк.

Виплату отримають 30 лучан, які проживають на проспекті Відродження, вулицях Січовій, Освітній, Станіслава Дністрянського. Розмір матеріальної допомоги визначала відповідна комісія, він коливається від 340 до 60519 гривень, в залежності від обсягу завданих збитків.

Нагадаємо, внаслідок ворожого обстрілу Луцька, 15 квартир будинку №18 на проспекті Відродження визнані непридатними для проживання до ремонту. Непридатним для проживання визнаний і приватний житловий будинок по вулиці  Гущанській. За результатами обстеження пошкодженого житла склали 95 актів.

З резервного фонду бюджету Луцької громади виділили 14 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків російського обстрілу. Ці кошти спрямують на ремонтні роботи у будинку на проспекті Відродження, грошову допомогу мешканцям та на оплату оренди житла для постраждалих. Крім того, виконком виділив 300 тисяч гривень на надання матеріальної допомоги людям, які через обстріл опинилися в складних життєвих обставинах.

Читайте також наші новини у Facebook