Волинь Новини

У місті на Волині штрафуватимуть за дощ у каналізації

КП «Ковельводоканал» нагадало споживачам, що за злив дощової води у каналізації передбачений штраф, – пише ІА Конкурент.

Читайте також: Освітян Берестечківської громади відзначили з нагоди Дня працівників освіти

Про це комунальники повідомили на своїй сторінці у фейсбук.

«Дощі зарядили й зараз почнеться! У приватному секторі Ковеля власники будинків почнуть дощову воду з дахів та дворів зливати просто у каналізацію. Хоча це не лише суворо заборонено, але й створює безліч проблем як для Ковельводоканалу, так і для самих споживачів», – йдеться у повідомленні.

Там додають, коли діти роблять шкоду, то працівники водоканалу ласкаво нагадують, що так чинити не варто. Проте з дорослими, як зазначають комунальники, це не виходить.

«Коли діти роблять шкоду, ми їх зупиняємо і пояснюємо про наслідки. Та з дорослими, виходить, така схема не діє. Бо кожен сам собі знає, як йому чинити. Інші не указ. Правило працює лише через гаманець. Здається, просто ще не всім відомо, що господарсько-фекальна каналізація не розрахована на спускання туди дощових вод. За злив дощових вод до господарсько-фекальної каналізації доведеться сплатити штраф», – пояснюють на сторінці підприємства.

Що ж відбувається, коли дощова вода потрапляє до каналізації?

Руйнування труб: Зливові води значно перевищують об’єми, на які розрахована каналізаційна система. Це призводить до руйнування труб, просідання дорожнього полотна та збільшення аварійних ситуацій на ділянках мережі.

Збитки: Пісок та бруд, що змиваються дощем, забивають труби, створюючи затори. Це може призвести до підтоплень та переливів каналізації. Окрім того, потрапляння піску до насосних станції значно зменшує терміни експлуатації обладнання, яке дуже скоро доведеться ремонтувати або міняти на нове. Це призводить до додаткових витрат та робить діяльність підприємства збитковою.

Збільшення витрат: Для очищення та перекачування надмірної кількості води каналізаційні насосні станції змушені працювати з більшим навантаженням. Це призводить до збільшення споживання електроенергії, зростання витрат на її оплату та, як наслідок збитковості тарифу.

Щоб уникнути таких проблем, фахівці Ковельводоканалу проводять перевірку приватних будинків та підприємств з метою виявлення порушень.

«Для відведення дощових вод з дахів та дворів необхідно облаштувати окрему систему зливової каналізації. Це можуть бути відкриті канали або трубопроводи з решітками, які не пов’язані з господарсько-фекальною каналізацією», – пояснюють, як уникнути штрафів комунальники.

У Ковельводоканалі просять відповідально поставитися до цієї проблеми, адже скидання дощової води у каналізацію шкодить не тільки комунальникам, а й абонентам.

Читайте також наші новини у Facebook