Волинь Новини

Маневиччина на колінах зустрічала загиблого воїна Ярослава Гарбара

Ще одна трагічна, болюча втрата для Маневицької громади. У Будках попрощалися із 36-річним штаб-сержантом Ярославом Гарбаром. Старший стрілець десантно-штурмового взводу захищав незалежність Вітчизни під час проведення антитерористичної операції на сході України. У 2022 році, із початку  повномасштабного вторгнення  ворога, знову пішов на фронт. 

Читайте також: 500 млн гривень застави: голову МСЕК у Хмельницькій області взяли під арешт

Про це повідомляють на сторінці Маневицької селищної ради у «Фейсбук».

З червня 2022 року Ярослав Антонович вважався безвісти зниклим. У травні 2023 року стало відомо, що земляк перебуває у полоні. Уся родина щиро надіялася на добру звістку та його щасливе повернення додому. Але, на жаль, стало відомо, що 14 липня 2022 року перебуваючи в полоні на території росії, ворог обірвав його молоде життя.

«Без батька залишилося троє неповнолітніх синів. Дворічний Тимофійко, який народився після загибелі тата-Героя, пам’ятатиме його лише зі світлин та розповідей рідних.  У глибокій скорботі мама, овдовіла дружина, родина, друзі, односельчани… Біль… Сум… Розпач… І сотні людей, які прийшли попрощатися з загиблим, який став на захист української землі.

Церемонія прощання з військовослужбовцем розпочалась біля будинку в  рідному селі. Опісля у місцевому Свято-Георгіївському храмі було звершено  панахиду за упокій душі українського бійця. Поховали військового з усіма почестями на місцевому цвинтарі. Востаннє відлунав сумний трикратний салют за Захисником України, за сином, за батьком, за чоловіком, за товаришем і військовим побратимом.

Усією громадою низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю Воїна.

Співчуваємо родині загиблого, віддаємо шану його героїчному подвигу!

Вічна і світла пам’ять Герою!», – йдеться у повідомленні.