Волинь Новини

“Прикордонник на війні не охороняє кордон, а захищає його”: історія 21-річного військового з Волині

Дмитрові Яковуку – 21 рік. Народився та виріс у селі Заболоття, поблизу білоруського кордону. У 18 років обрав службу в прикордонних військах. Початок повномасштабного вторгнення для бійця розпочався на волинській заставі.

Читайте також: На Волині сапери знищили майже 100 боєприпасів часів Другої світової війни

Після служби на передовій отримав поранення, нині проходить реабілітацію на Волині та розповів Суспільному про свій військовий шлях.

"Прикордонник на війні не охороняє кордон, а захищає його": історія 21-річного прикордонника з Волині
Дмитро Яковук під час військової служби. Дмитро Яковук

З його слів, після початку повномасштабного вторгнення побільшало нарядів, почали копати, ставити укріпрайони, не спали ночами.

“Нелегальні мігранти проходили в нас, ми їх виявляли, затримували. Вони розказували, що їх білоруські прикордонники направляли сюди”, — говорить чоловік.

"Прикордонник на війні не охороняє кордон, а захищає його": історія 21-річного військового з Волині
Дмитро Яковук на Донеччині. Дмитро Яковук

У січні цього року Дмитро перевівся служити в прикордонну комендатуру швидкого реагування, навчався у Великій Британії. Після місяця навчань поїхав на Мар’їнський напрямок.

“Прикордонник на війні не охороняє кордон, а захищає його. Я був гранатометником. Ми заступали на позиції, і в нас постійно були штурми. Ми їх старались відбивати, на нас і танк їхав”, — каже захисник.

"Прикордонник на війні не охороняє кордон, а захищає його": історія 21-річного військового з Волині
Під час служби чоловік отримав два поранення та контузії. Дмитро Яковук

Дві контузії та перше поранення Дмитро отримав у Донецькій області в березні цього року.

“Щось прилетіло мені, я не знаю що і в голову попало. Я гранату хотів кинути, добре що чеку з гранати не вийняв, бо якби дістав, то багато положив би своїх. Мене як вдарило ззаду, я просто зі сходів скотився з гранатою в руках”, — розповідає прикордонник.

"Прикордонник на війні не охороняє кордон, а захищає його": історія 21-річного військового з Волині
Після закінчення війни Дмитро планує одружитися з коханою дівчиною. Дмитро Яковук

Після лікування та реабілітації Дмитро повернувся на фронт — на Харківський напрямок. 21 серпня під час штурму отримав осколкове поранення в руку. Після лікування, каже, повернеться у стрій. А після перемоги планує одружитися із коханою та продовжити службу.

Читайте також наші новини у Facebook