Волинь Новини

Волинянин опинився у списку ухилянтів: його звільнили від покарання

Судили уродженця Камінь-Каширщини за ухилення від військової служби. Як виявилось, чоловік не прийшов до пункту збору без причини, через що і опинився у списку ухилянтів.

Читайте також: В Україні запровадили безкоштовне харчування в початкових класах: що змінилося

В суді першої інстанції обвинувачений свою провину визнав повністю та навіть назвав причину такого вчинку, – йдеться у сюжеті каналу Аверс.

«В пред’явленому обвинуваченні підсудний свою винуватість визнав повністю. В показаннях підтвердив обставини умисного ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. На особливий період не з’явлення на 8-му ранку 21 липня 2023 року до пункту збору через погіршення стану здоров’я», – йдеться у матеріалах справи.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді одного року іспитового терміну. Проте з моменту винесення вироку у житті чоловіка дещо змінилося та він подався до апеляції – він має відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації як особа з третьою групою інвалідності.

«Після таких змін апеляційний суд виніс остаточне рішення у цій справі – звільнити від кримінальної відповідальності за статтею 336 Кримінального кодексу України на підставі статті 48 Кримінального кодексу України у зв’язку зі зміною обстановки», – зачитав вирок суддя.

Читайте також наші новини у Facebook