Волинь Новини

Велосипедист травмувався об дверцята спецтехніки: у Ковелі комунальника ледь не посадили на три роки

У Ковелі водій електровелосипеда в’їхав у відчинені двері спецтехніки. Керманич автомобіля через це ледь не сів на три роки.

Читайте також: Українці можуть отримати надбавки до пенсії: які доплати доступні

Про стало відомо із вироку Ковельського міськрайонного суду.

Інцидент стався зранку 6 листопада 2023 року. Олександр Є. зупинив автомобіль «МАЗ» біля бордюру. Перед тим, як відчинити двері і вийти з салону, він не переконався у дзеркалі заднього виду, що це не створить комусь небезпеки.

У той же час поруч проїжджав чоловік на електровелосипеді. Він врізався об дверцята вантажівки і впав на дорогу. Внаслідок цього велосипедист отримав тяжкі тілесні ушкодження, серед яких – закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку, закритий переломом тім`яної кістки, гемотимпанума з травматичним розривом барабанної перетинки.

Обвинувачений визнав себе винним в скоєнні злочину. Як пояснив, він працює водієм КП «Добробут», а в день інциденту керував спецавтомобілем «МАЗ», виконувавши роботу в місті. З його слів, перед виходом з авто переконався, що на дорозі нікого немає, але під час виходу у дверцята врізався чоловік. Водій щиро розкаявся і просив не позбавляти його прав, адже тоді він втратить можливість заробляти на життя.

Потерпілий пояснив, що їхав на роботу електровелосипедом, швидкість руху не порушував, а об’їжджав «МАЗ». Після того нічого не пам`ятав і опинився в лікарні з множинними травмами. Наслідки ДТП досі залишилися помітними на його стані здоров`я.

Водію спецтехніки інкримінували ч.2 ст.286 КК України, тобто порушення Правил дорожнього руху, що спричинило тяжке тілесне ушкодження потерпілому. Відомо, що обвинувачений раніше не засуджувався, є пенсіонером, характеризується позитивно, все життя працює водієм.

Суд визнав Олександра Є. винним і призначив йому три роки позбавлення волі. Але реальне покарання замінили роком випробувального терміну. Також він заплатить 22 тисячі гривень Ковельському МТМО за витрати на лікування потерпілого.

Читайте також наші новини у Facebook