Волинь Новини

У Рожищенській громаді потрібні фахівці з супроводу ветеранів та демобілізованих: як подати заявку

Рішенням сесії Рожищенської міської ради у штат Центру соціальних служб Рожищенської міської ради ввели двох фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Читайте також: Клята війна забрала життя ще одного мужнього волинського воїна

Відбір на такі посади триває на всій території України, окрім тимчасово окупованих територій України та територій, на яких ведуться активні бойові дії. Про це 3 жовтня повідомили на сайті Рожищенської міськради.

Заяву на участь у відборі на посаду фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб можна подати на сайті Міністерства у справах ветеранів України у вкладці «е-Ветеран».

Терміни поетапної подачі заяви до 15 жовтня та 30 жовтня. Заяви подаються лише в електронному вигляді.

Відбір кандидатів на посаду фахівця із супроводу проводить комісія, утворена Луцькою районною державною адміністрацією. Відбір передбачає проведення тестування (психологічне та на знання законодавства) за допомогою засобів програмного забезпечення Реєстру та співбесіду.

Довідково: фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб – це перша особа, яка зустрічає ветерана чи ветеранку після повернення в громаду, а також допомагає їхнім родинам та сім’ям полеглих героїв. Забезпечує інформаційний супровід та підтримку, консультує щодо отримання статусів, пільг, послуг, житла, проходження реабілітації, працевлаштування, започаткування власної справи, надає юридичну допомогу.