Волинь Новини

Лучани провели в останню путь загиблих військових Бориса Кулеша, Віталія Сардачука та Віталія Чубелюка

У кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку відспівали трьох загиблих воїнів: Бориса Кулеша, Віталія Сардачука, Віталія Чубелюка.

Читайте також: Під Луцьком чоловік розстріляв собаку (Фото 18+)

Чин похорону провели у понеділок, 30 вересня, об 11:00. Попрощалася із загиблим і кореспондентка Район.Луцьк.

У кафедральному соборі Святої Трійці

У кафедральному соборі Святої Трійці
Лучани прийшли проститися із загиблими воїнами

Лучани прийшли проститися із загиблими воїнами

Лучанин  Борис Кулеш  народився 10 травня 1973 року. Його призвали на військову службу на посаду кулеметника стрілецького батальйону. Борис загинув 16 вересня під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі Синьківки на Харківщині.

Рідні простилися із загиблими

Рідні простилися із загиблими
На панахиді за загиблими

На панахиді за загиблими

Віталій Сардачук народився 27 січня 1997 року. Він служив на посаді стрільця-санітара батальйону морської піхоти. 27-річний матрос загинув 18 липня 2024 року  в районі села Кринки Херсонської області.

Віталій Чубелюк народився 8 травня 1999 року. Чоловік  загинув 15 вересня під час виконання бойового завдання на Курщині.

Проповідь читав настоятель храму, митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Він звернув увагу на те, що воїни віддали життя, захищаючи рідну землю.

Прощання з воїнами у соборі Луцька

Прощання з воїнами у соборі Луцька
Портрети загиблих воїнів

Портрети загиблих воїнів
На Театральному майдані

На Театральному майдані

«Кожен день відбувається панахида за загиблими воїнами.  Сьогодні трьох героїв проводжаєм в останню дорогу. Сліз вже не вистачає на всі скорботи, які навколо нас. Багато хто в очікуванні закінчення війни, здається ось буде диво і все скінчиться. Хочеться, щоб дивним способом закінчилася війна. Ми б видихнули, по іншому планували день, позбавилися негативу. Війна пустила свої пазурі до Волині. Сьогодні особливо кровоточить потрійна рана. Війна має своє ім’я. У війні винна Росія, кров наших дітей на росіянах. В ній  винна не одна людина, а всі, хто пішов воювати в Україну, щоб заробити гроші. Заробіток на війні – рівень нижче тваринного, вбивати  заради грошей можуть лише нелюди», – сказав настоятель.

Крім того, він зазначив, що воїни віддали життя за те, щоб ми продовжували любити свою батьківщину та здобули перемогу.

«Давайте не ганьбити їх імена, а продовжувати жити, трудитися, боротися до перемоги. Господь обрав загиблих воїнів для іншого, вищого служіння на небесах. Їхня загибель – подвиг, про який ми повинні пам’ятати і не дозволяти злу масштабуватися», – додав митрополит.

Біля трун загиблих  воїнів стояли родичі, близькі, друзі, побратими.

Лучани прощаються із загиблими

Лучани прощаються із загиблими
Прощання на Театральному майдані

Прощання на Театральному майдані

В останню дорогу лучани провели воїнів, ставши на коліна. Скорботна процесія пройшла від кафедрального собору Святої Трійці  до фотостенду загиблих воїнів на Театральному майдані.

Оркестр Національної гвардії України виконав Державний Гімн. Поховали загиблих захисників Бориса Кулеша, Віталія Сардачука, Віталія Чубелюка на міському кладовищі у селі Гаразджа у секторі військових поховань.

Читайте також наші новини у Facebook