Волинь Новини

Герой з Волині загинув в день весілля найменшої доньки

Герой з Волині сержант Лещук Леонід Сергійович загинув в с. Масютівка, Харківської області (Купʼянські ліси) 26 травня 2024 року. Виконуючи бойове завдання, захисник потрапив під обстріл, отримав кульові поранення черевної порожнини. Помер на шляху до лікарні через значну втрату крові, – пише ВСН.

Читайте також: Пропонував 10 тисяч гривень після «п’яної» їзди: на Волині водія покарали за хабар патрульним

Історію бійця розповіли на сторінці Янголи на щиті. Ратне в інстаграмі.

Народився Леонід в с. Броди, на той час, Ратнівський район Волинська області, там здобув середню освіту, одружився та проживав зі своєю сім’єю.

Був призваний на наступний день після свого 50-річчя 10 вересня 2023 року. Оборону держави ніс в складі 116 ОМБр на посаді – сапер, у званні – сержант. Позивний «Лісник», але хлопці називали «Капрал».

Майже все життя Лонід присвятив себе лісовому господарству, працював на посаді лісника. Звільнившись з лісництва, працював разом з дружиною на заготівлі молока.

«Тато був справедливим (найголовніша його риса), працьовитим та до всіх приходив на допомогу. Сказав нам, напевно, як і більшість чоловіків у його віці: «Я йду «туди», щоб моїм внукам та наступним поколінням не довелось воювати». На жаль, батько загинув в день весілля найменшої доньки… А все могло б бути зовсім інакше…» – поділилася донька Олена.

Похований герой в рідному селі Броди.

У великій скорботі вся родина, адже без чоловічого плеча залишилась старенька мати, дружина та троє дорослих доньок.

Читайте також наші новини у Facebook