Волинь Новини

На Волині розбудовують сучасну систему реабілітації

В Україні триває розбудова сучасної системи реабілітації. Так, на Волині реабілітаційну допомогу надають у 27 закладах охорони здоров’я, які підписали договір із Національною службою здоров’я. Окрім того, працюють заклади соціального спрямування та приватні установи, що надають відповідні послуги.

Читайте також: Стало відомо, скільки бізнес буде платити за кожного заброньованого від мобілізації працівника

Про це розповіла заступниця начальника управління охорони здоровʼя облдержадміністрації Людмила Рожко під час брифінгу в ОДА, йдеться на веб-сайті Волинської ОВА.

За її словами, це є надзвичайно важливо та актуально в наш час як для цивільних, так і військових. Тож в області чітко прописані реабілітаційні маршрути пацієнтів, заклади охорони здоров’я укомплектовані відповідними спеціалістами, застосовуються новітні методи лікування тощо.

«За процесами реабілітації йде постійний контроль. Тому що це спільна робота всіх установ і відомств органів державної влади. І ми розуміємо, що ця послуга має бути якісною. Люди її потребують. І зараз велика кількість людей, в тому числі цивільного населення, має запит на реабілітацію, – наголосила Людмила Рожко. – Тому ми вважаємо в цілому, що в спроможній мережі області є достатня кількість закладів, які надають цю послугу».

Нещодавно у Луцьку відкрився інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових національної мережі RECOVERY, що відповідає світовим стандартам технологічності та інклюзивності. Безоплатні послуги з реабілітації тут можуть одночасно отримувати 50 військових, які були поранені під час ведення бойових дій. Як зазначила посадовиця, повноцінну реабілітацію тут уже пройшли понад 100 чоловік.

Що ж стосується дітей, то базовим закладом на Волині є Центр комплексної реабілітації «Фенікс», що входить до складу КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства». В планах – будівництво нового сучасного триповерхового корпусу з підвалом, басейном та укриттям.

«Напрацювання є, сучасні методики в центрі “Фенікс” є. Головне завдання зараз створити комфортні умови для дітей з дотриманням вимог безбар’єрності.  Найкращі сподівання щодо втілення цього проєкту для дітей області», – додала Людмила Рожко.

Читайте також наші новини у Facebook