Волинь Новини

Купували старі запчастини для тролейбусів: ексначальники ЛПЕ оскаржують тюремне ув’язнення

Троє осіб накупляли таких запчастин до тролейбусів, що потрапили під кримінал. Скандал із закупівлею на Луцькому підприємстві електротранспорту стався понад вісім років тому. Судили колишнього директора, головного інженера та менеджера з постачання. Лише цьогоріч фігуранти почули вирок, який тепер хочуть оскаржити.

Читайте також: Комунальне підприємство Луцька шукає працівників

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Чоловіків ще у 2015 році запідозрили в привласненні та розтраті коштів комунального підприємства. Слідчі та свідки розповіли, що колишні начальники закупили старі і зношені запчастини.

«Це просто лом, який був у використанні. Іржавий, із заломленими болтами, зі шматками проводу, який не можна було відкрутити», – зазначив керівник дільниці контактно-кабельної мережі ЛПЕ Віктор Галенко.

«Ці елементи дійсно були звідкись зняті. Вони були зі слідами корозії. Деякі – у напіврозібраному вигляді. Жодних супровідних матеріалів не було», – сказав інший свідок.

У матеріалах суду йдеться, що запчастини не відповідали переліку, зазначеному в накладних, були без відповідної технічної документації та сертифікатів, які б підтверджували їх відповідність вимогам.

Один зі свідків розказав, що не бачив документів, які би вказували, хто виробник запчастин і як давно їх виготовили.

Понад п’ять років з’ясовували: винні колишні начальники чи ні. Менеджер із постачання вину заперечував. З його слів, жодних справ із запчастинами до тролейбусів він не мав, не приймав їх і за якість не відповідав.

А от колишній директор взагалі не згадав, хто саме готував проєкт договору із ФОПом на придбання запчастин. Він лише ставив підпис.

Третій фігурант не може пригадати, чи ставив свій підпис на договорі. «Вказав, що свої обов`язки він виконував добросовісно. Вважає, що кримінальне провадження щодо нього сфабрикували працівники поліції. Повністю не визнає цивільний позов», – зазначено в судових матеріалах.

Суд першої інстанції визнав усіх трьох винними. Їм присудили по три роки тюрми. До того ж двох обвинувачених зобов’язали виплатити Луцькому підприємству електротранспорту понад 131 тисячу гривень матеріальної шкоди. Ті подали апеляцію, але розгляд справи відкладають.

У колишнього директора – новий адвокат. Йому потрібен час для ознайомлення з матеріалами. Фігуранти коментувати журналістам кримінальну історію не хотіли.

Читайте також наші новини у Facebook