Волинь Новини

На ринках у Луцьку в базарників перевірятимуть документи

Луцьку просять перевіряти документи у продавців на фермерських ринках, що на вулиці Глушець, Яремчука Назарія (колишня Єршова) та проспекті Соборності,  – пише ІА Конкурент.

Читайте також: На волинському пункті пропуску зустрічають українців з окупованих територій

Відповідне прохання висловила депутатка міської ради Алла Жупанюк під час засідання сесії ради у середу, 25 вересня.

Вона заначила, що до неї звернулися члени Асоціації фермерів Волині з проханням відновити контроль за процесом реалізації сільськогосподарської продукції власного виробництва на території міста Луцька.

«Наголошую, що в нашому місті на вулицях Глушець, Єршова та проспекті Соборності у вівторок та четвер, суботу й неділю налаштована робота фермерських ринків. На жаль, на ці ринки проникають перекупники, які реалізують продукцію не власного виробництва, а також продукти Республіки Польща – товари побутової хімії, легкої промисловості. Це усе ускладнює й унеможливлює присутність та участь фермерів у процесі реалізації власної продукції. Прошу відповідні структури міської ради підготувати й спрямувати звернення до представництва МВС щодо організації систематичних спільних рейдів з перевірки документів», – каже Жупанюк.

Зокрема, депутатка просить перевіряти наявність посвідчення члена асоціації фермерів Волині у продавців на цих ринках. З її слів, цей документ видають за членські внески – десь 200 грн на рік.

Читайте також наші новини у Facebook