Новини

Повітряна ціль з Білорусі перетнула державний кордон: що відомо

У вівторок, 24 вересня, повітряна ціль з Білорусі перетнула державний кордон. Вона мала курс на південь.

Читайте також:У бою з окупантами поліг юний Герой з Волині

Про це повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ, передає ТСН.

“Повітряна ціль (не швидкісна) на межі Київської та Житомирської областей, перетнула державний кордон з території Білорусії”, – йдеться у повідомленні.

Моніторингові чати повідомили, що на територію України залетів білоруський літак. Тим часом “Беларускі Гаюн” поінформував, що винищувач Як-130 військово-повітряних сил Республіки Білорусь зайшов на територію України.

“Українські моніторингові канали та ПС ЗСУ повідомляють, що близько 14:25 ціль перетнула білорусько-український кордон і зараз перебуває на кордоні Київської та Житомирської областей. Попередньо це навчально-бойовий літак Як-130 ВПС РБ“, – зазначено в повідомленні.

Тим часом телеграм-канал monitor підтвердив, що близько 14:28 кордон перетнув Як-130 у районі населеного пункту Дятлик, що в Гомельській області.

Менш ніж за 20 хв ціль зникла. Наразі українські військові цю інформацію не прокоментували. Повітряну тривогу, яку оголошували через ціль із сусідньої Білорусі, скасували о 14:48.

Нагадаємо, в Києві та низці областей оголошено повітряну тривогу. Вона була пов’язана і з невідомою повітряною ціллю, і через загрозу БпЛА.

Читайте також наші новини у Facebook