Волинь Новини

На Волині засудили злочинну групу, яка займалася підробленням посвідчень тракториста

На Волині судили групу осіб, які за гроші підробляли посвідчення тракториста-машиніста охочих. До її складу входили уродженець Млинівського району Рівненської області та двоє волинян.

Читайте також: У приміщенні Олицької екстренки провели часткові ремонтні роботи

Про це йдеться у вироку Рожищенського районного суду.

Злочинний план із підробки посвідчень виник у директора Любомльського районного спортивно-технічного клубу ТСОУ Василя К. Для цього він залучив ще двох осіб – волинян Олександра І. та Володимира Б.

Послідовність їхньої роботи була наступною. Директор клуб сприяв громадянам у виготовленні посвідчень без проведення відповідних навчань. Один зі спільників шукав покупців підробок та збирав у них дані, інший – знайшов людину, яка займалася технічною частиною, за допомогою комп’ютера створюючи фейкові права. Горе-айтішника, до слова, судитимуть окремо.

Упродовж 2022-2023 років до злочинної групи звернулися чимало осіб. Вартість підробки становила 4000-4500 гривень.

Усіх трьох судили за ч. 3 ст. 358 КК України, тобто за підроблення посвідчень з метою збуту, вчинене за попередньою змовою. А директору ще й додали ч. 1 ст. 209 КК України – відмивання майна, одержаного злочинним шляхом.

Обвинувачені вину в інкримінованому повністю визнали. У підсумку двом спільникам суд призначив по два роки позбавлення волі, які замінив роком іспитового строку.

Покарання організатору групи було суворішим – чотири роки позбавлення волі з забороною на 2 роки обіймати посади в установах, пов’язаних із видачею документів. Але реальне покарання замінили умовним терміном тривалістю у два роки.

Читайте також наші новини у Facebook