Важливо Волинь Новини

Інтерв’юАналітикаФотоВідеоБлогиДосьєАнонсиПопулярне Запитай юристаPDF-архів газети У Луцьку нібито батька-одинака доставили до ТЦК. У поліції пояснили, що його розшукували через неоновлені дані

У мережі поширилося відео, як поліціянти та військовослужбовці ТЦК затримують чоловіка, який, як стверджувалося, самостійно виховує доньку. Правоохоронці пояснили, що чоловік не оновив свої дані та намагався втекти, а також опублікували запис із нагрудної камери свого співробітника.

Читайте також: Було гучно: вночі неподалік Волині знову спрацювала ППО

Про це йдеться в повідомленні Національної поліції у Волинській області.

Відео опублікували вранці 19 вересня. На ньому видно, як двоє поліціянтів надягають кайданки на чоловіка, що лежить на землі, а далі забирають його з собою. Затриманням обурюються люди, які зібралися навколо.

ВСН з посиланням на очевидців писала, що затриманий чоловік самостійно виховує шестирічну дитину, а отже має право на відстрочку від мобілізації. Також писали, що він працює зварювальником і допомагав ремонтувати техніку ЗСУ.

Натомість у поліції розповіли, що інцидент трапився 18 вересня, а затриманий чинив опір під час перевірки його військово-облікових документів. З’ясувалося, що чоловік перебував у розшуку.

Сам він намагався переконати військових ТЦК, що має довідку, яку надсилав на пошту. Йому відповіли, що він мав особисто прийти для оновлення даних, але чоловік не погодився з цим, оскільки, за його словами, йому про це ніхто не повідомив.

Далі він почав кричати, що «нікуди не поїде», та спробував утекти. Зрештою, поліціянти його затримали й передали до Луцького ТЦК та СП.

Як зазначили в поліції, під час воєнного стану правоохоронці мають право вимагати від військовозобов’язаних військово-обліковий документ і документ, що посвідчує особу.

Поліціянти також можуть перевірити, чи оновив військовозобов’язаний свої дані згідно із законом про мобілізацію.

Якщо ж поліціянти з’ясують, що військовозобов’язаний перебуває у розшуку ТЦК, то вони уповноважені затримати й доставити порушника до військкомату.

Читайте також наші новини у Facebook