Волинь Новини

Ймовірне перевищення повноважень: ДБР розслідує затримання 22-річного студента у Луцьку

Подія трапилася 14 вересня на вулиці Клима Савура, а 16 вересня студент написав відповідну заяву, розповіла 18 вересня Суспільному речниця територіального управління ДБР у Львові Тетяна Муравель. З її слів, студент повідомив про те, що його затримали працівники поліції та ТЦК.

Наразі у ДБРзареєстрували правопорушення за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України. Йдеться про “Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу”. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Про подію 18 вересня також повідомили на офіційному сайті Нацполіції Волині. За даними правоохоронців, під час спілкування 22-річний лучанин в категоричній формі відмовлявся надати поліцейським документи, намагався втекти, штовхався і не виконуючи законної вимоги працівників поліції. Студента затримали та доставили в Луцьке районне управління поліції для встановлення особи.

Згодом у Нацполіції опублікували відео з бодікамер поліцейських, які затримували студента. Триває службове розслідування щодо дій поліцейського під час затримання.

Читайте також наші новини у Facebook