Важливо Волинь Новини

Судять за СЗЧ: волинський військовий два роки не був у відпустці, а командир не пустив на день народження дітей

У Луцьку військового судять за самовільне залишення частини, проте той хоче повернутися на фронт. Зі слів обвинуваченого, його обіцяли відпустити додому до дітей, але потім командир передумав. А підвести свою родину чоловік не міг, тому опинився на лаві підсудних.

Читайте також: Волинському прикордонному загону потрібні лікарі різних спеціальностей

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Батько трьох неповнолітніх дітей повернувся з-за кордону і з початку повномасштабного вторгнення пішов боронити Україну. Додому його фактично не відпускали. Він відпросився в командира на дні народження дітей, а отримав статтю за самовільне залишення частини.

Захисниця Ірина Міщук каже: чоловік мав підстави не йти на фронт.

«Маючи трьох неповнолітніх дітей, він за власним бажанням пішов служити. Служив майже два роки, у відпустку взагалі не відпускали. Він про це сильно просив через день народження дитини. Але командир не увійшов у ситуацію», – розповіла Ірина Міщук.

Але все ж чоловік пообіцяв дітям, що приїде. Двоє з них святкують дні народження майже одночасно.

«Діти чекали тата на свято. Вони казали, що це для них буде найкращий подарунок, адже батька довго не було. На емоціях він залишив свою частину, що на Харківщині, і приїхав додому. Планував повернутися, однак через ставлення командування, теж діючи на емоціях, прийняв рішення не повертатися. На сьогодні він розуміє, що державу треба захищати, має певний досвід і хоче назад. Чоловік веде перемовини із 100-ю ОМБр про повернення», – наголосила Ірина Міщук.
З її слів, командир пообіцяв дати відпустку саме через дні народження дітей, але не виконав цього.

Нині розгляд справи перенесли, бо в матеріалах неправильно вказали дані обвинуваченого. Тим часом він продовжує переговори, аби повернутися на фронт. Можливо, уже в складі іншої військової частини, якщо з командиром порозумітися не вдасться.

Читайте також наші новини у Facebook