Новини

Україна не може створити ефективні бойові підрозділи: в ISW повідомили чому

Наразі країна нарощує внутрішнє виробництво безпілотників.

Читайте також: «Мобілізував» кота: історія лучанина Романа Балана, який служить у війську

Україна обмежена у своїй здатності створювати ефективні бойові підрозділи через затримки та недостатність західної військової допомоги. Разом з тим Київ вжив заходів для усунення нестачі людських ресурсів у армії.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Глава держави наголосив, що країна нарощує внутрішнє виробництво БпЛА і перекидає техніку зі складів або резервних бригад, щоб спробувати компенсувати недостатню військову допомогу Заходу. Втім, заявляє Зеленський, недостатнє забезпечення, зокрема бронетехнікою та артилерійськими боєприпасами, призвело до втрат українського особового складу.

“ISW давно оцінює, що здатність України захищатися від російських наступальних операцій і кинути виклик ініціативі на ТВД значною мірою залежить як від надання військової допомоги Заходом, так і від зусиль України відновити існуючі підрозділи та створити нові — останнім з яких Україна приділила значну увагу”, – наголошують американські фахівці.

Разом з тим, зауважують в ISW, створення більшої кількості української піхоти без відповідного збільшення механізованої техніки суттєво не підвищить боєздатність України.

Читайте також наші новини у Facebook