Волинь Новини

Купила “інвалідність” щоб вивезти чоловіка за кордон: на Волині судили жінку

На Волині судили жінку, яка купила довідку про інвалідність, щоб із чоловіком виїхати за кордон. Тепер вона заплатить 68 тисяч гривень штрафу.

Читайте також: У Нововолинську проводить прийом єдиний у районі торакальний хірург

Про це інформує ІА Волинські новини з посиланням на вирок Володимир-Волинського міського суду.

У 2023 році Тетяна К. через Телеграм домовилася з невстановленою особою про підроблення документів щодо присвоєння їй групи інвалідності. Жінка надала свої персональні дані для внесення відомостей в довідку та пенсійне посвідчення, аби разом із чоловіком виїхати за кордон.

Зазначимо, що чоловіки, які мають дружин з інвалідністю I чи II групи та є їхніми опікунами, мають змогу покинути територію України під час воєнного стану.

У подальшому спритниця отримала папери про наявність інвалідності II групи. А вже 7 травня цього року подружжя намагалося виїхати через пункт пропуску «Устилуг» в Польщу. Проте підробку документів викрили прикордонники.

Обвинувачена визнала свою вину за трьома статтями Кримінального кодексу, уклавши відповідну угоду з прокурором. Вона вперше притягується до криміналу, має на утриманні неповнолітню дитину, працює як ФОП, є внутрішньо переміщеною особою.

Суд визнав Тетяну К. винною та призначив їй штраф у розмірі 68 тисяч гривень.

Читайте також наші новини у Facebook