Волинь Новини

Якщо вчасно не сплатити штраф від ТЦК: адвокат пояснив наслідки

В такому разі ТЦК передає матеріали про адміністративне стягнення до виконавчої служби для примусового стягнення штрафу.

Якщо вчасно не сплатити штраф за порушення правил військового обліку або мобілізації у розмірі 17 тис. грн, то сума штрафу подвоїться до 34 тис. грн. Термін сплати штрафу – 15 днів.

Читайте також: У центрі Луцька продають доставку суші (Фото)

Про це адвокат Роман Кичко розповів “Українському радіо”.

Кичко нагадав, що раніше розмір штрафу за порушення мобілізаційного законодавства становив 1500 грн, але за новими законами тепер це 17 тис. грн.

“Там є нова частина, яка передбачає: якщо порушення вчинене в умовах особливого періоду, тобто воєнного стану, то штраф становить 17 тисяч і вище для фізичної особи. Але це не завжди може бути 17 тисяч, якщо людина його не сплачує. Наприклад, штраф наклали, людина про нього не знала і не сплачує протягом 15 днів, тоді ТЦК передає ці матеріали про адміністративне стягнення до виконавчої служби, тобто до примусового стягнення штрафу, до того ж штраф подвоюється. Тобто 17 треба помножити на два, якщо людина не сплатила штраф упродовж 15 днів”, – пояснив адвокат.

Читайте також наші новини у Facebook