Важливо Волинь Новини

У Луцьку власника «Аміко-кераміки» звинувачують у побитті дитини за катання на самокаті (Відео)

У Луцьку власник магазину кераміки, що на вулиці Олеся Гончара, 3, начебто вдарив 14-річного хлопця за те, що він катався на самокаті по сходах біля торгівельного закладу.

Читайте також:

Про це сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розповів тато хлопчика Сергій.

Чоловік каже, що його син Артем приїхав учора до репетитора з англійської мови, але оскільки до заняття було ще хвилин 20, то хлопець вирішив покататися на самокаті.

«Він катався по бруківці десь, по тротуарах біля магазину і це не сподобалося тому власнику магазину чи орендарю, я не знаю хто він там є», – каже Сергій.

Тато хлопчика також повідомив, що чоловіка, який образив його сина, звуть Геннадій Шухман.

На сайті YouControl є інформація про те, що пан Шухман є засновником ТОВ «Торговий дім «Аміко-кераміка», біля магазину якого власне і стався інцидент.

У Луцьку власника «Аміко-кераміки» звинувачують у побитті дитини за катання на самокаті (відео)

«Спочатку на емоціях він казав: «Вдарив, то я відповім», потім він, видно вже десь проконсультувався, і сказав: «Я його не вдарив, він їхав, наїхав мені на ногу і впав сам, лицем об асфальт», – розповів Сергій.

Зі слів батька, медики, до яких він із сином звернулися після конфлікту, діагностували у Артема струс мозку.

«Струс мозку, легкий, він добре його так вдарив рукою, малий впав… Заяву (а поліцію, – ред.) написав, все зафіксували. Не виключено, що відкриють кримінальну справу», – додав пан Сергій.

«То якась шахрайська схема… Хочуть грошей та й все»

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» звернулися за коментарем до пана Геннадія.

«Я вчора був в поліції, може то якась шахрайська схема. Хлопець скакав по сходинках не тільки біля «Кераміки», там і інші є, медцентр і так дальше… Ми кілька раз робили зауваженнятому хлопцю. Раз п’ять робили, та він знов там скакав і падав… Ми йому кажем акуратно, то ж свідки є, що «Ти ж зараз вб’єшся»… Він почав хамити, потім розвернувся і заїхав самокатом мені по нозі. Я просто попробував забрати самокат в нього, він там почав кричати, ніхто його даже пальцем не трогав. Там якийсь мужик йшов і каже, що ви хлопця трогаєте, я зараз батька визву. Батько приїхав, там же не тільки я був, йому робили зауваження три власника магазинів. Ми кажем батькові, що давайте пояснемо ситуацію, а він каже: «Я вас не буду слухати». Там взагалі не було конфлікту. Єдіствєнне, що хочуть грошей та й все», –  переконаний Геннадій.

На запитання, як же тоді у Артема медики нібито діагностували струс мозку, пан Геннадій запевнив, що «шахраї можуть що хочеш сказати» та додав:

«Це хамовитий хлопець, який нічого не розуміє, який не вихований… А вони хочуть по-іншому використати цю (ситуацію, – ред.), можливо це якісь шахраї, я не знаю, побачимо».

– То ви його не били?, – перетипуємо.

– Та не тільки я його не бив, там ніхто його не бив. Просто взяли за самокат, а він почав кричати. Якщо треба,є відеокамери і так дальше. Що він там скакав, де він там падав по три, по чотири рази. 

Геннадій Шухман висловив припущення, що можливо батько хлопчика хоче використати цю ситуацію заради грошей.

«Може, знаєте як, хочуть якісь гроші, на рівному місці. Хай виховують своїх дітей та й все», – сказав він.

Крім того, ми запитали у бізнесмена, чи є камери вуличного спостережння біля магазину. Чоловік сказав, що відео за потреби надасть правоохоронцям.

Як би там не було, звісно останню крапку у цій ситуації поставить поліція, яка, до слова, вже відкрила кримінал.

Як повідомили в секторі комунікацій поліції Волині, за фактом учорашнього інциденту внесли відомості до ЄРДР за статтею 125 Кримінального кодексу України, а це, як відомо, умисне нанесення легких тілесних ушкоджень, що карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Читайте також наші новини у Facebook