Волинь Новини

“Чітко знаємо, хто і що повинен робити під час бою”, — кулеметник волинської бригади

Історію військовослужбовця розповіли у пресцентрі волинської бригади.

Чоловік родом із Житомирської області. У цивільному житті він працював у сфері, далекій від армії. До війська приєднався в березні 2022 року як доброволець.

“На той момент я був профаном у військовій справі, але ситуація змусила навчатися та опановувати нові й нові навички, які надалі неодноразово рятували життя мені та моїм побратимам”, – сказав військовий.

"Чітко знаємо, хто і що повинен робити під час бою", — кулеметник волинської бригади
Військовий Андрій. 100 окрема механізована бригада

Чоловік має позивний “Снікерс”. З його слів, це пов’язано з його любов’ю до солодощів. “Солодке позитивно впливає на роботу мозку, що є дуже важливим у нашій справі”, – сказав доброволець.

Зараз військовослужбовець у званні старшого солдата проходить службу на посаді кулеметника у волинській бригаді. Він зазначив, що ключовими факторами під час виконання бойових завдань є злагодженість, мужність і впевненість.

“Ми з хлопцями чітко знаємо, хто і що повинен робити під час бою. Буквально по секундах. В нашому підрозділі залишилися лише найвмотивованіші — ті, хто готовий піти до кінця задля перемоги”, — додав захисник.

Вдома на військовослужбовця Андрія чекають дві донечки: Каріна та Віталіна. З його слів, діти та їхнє вільне й мирне майбутнє в Україні — це головна його мотивація на війні.

Бойовий шлях 100 окремої механізованої бригади

У квітні 2023 бійців 100-ї бригади передислокували для виконання бойових завдань на сході. Після передислокації волиняни брали участь у боях на Бахмутському, Куп’янському, Сіверському та Лиманському напрямках.

З весни 2023-го військові бригади неодноразово звітували про успіхи на передовій і знищення російського озброєння, техніки та особового складу. У червні бригада відзначила на передовій п’яту річницю від дня створення.

За час боїв на сході, кажуть військові, волинські бійці не здали жодної позиції. В липні 2023 президент України Володимир Зеленський вручив 100-й Окремій бригаді Тероборони Волині відзнаку “За мужність та відвагу”.

Восени 2023-го 51-й окремий Камінь-Каширський батальйон бригади підсилили танковим підрозділом. Наприкінці березня 2024-го 100 окрему бригаду територіальної оборони офіційно реорганізували в 100 окрему механізовану бригаду. Таке рішення ухвалило Командування Збройних сил України.

У квітні 2024-го підрозділи 100 окремої механізованої бригади приступили до виконання бойових завдань на Донецькому напрямку. У серпні 2024-го в коментарі Суспільному пресофіцер бригади Сергій Хомінський розповів, що 100 окрема механізована бригада повернулася до виконання бойових завдань на східній ділянці фронту.

Читайте також наші новини у Facebook