Новини

Підручник з української мови для 7 класу вийшов з картою України без Криму

У рекомендованому Міносвіти і виданому в 2024 році за державні кошти підручнику з української мови для 7 класу авторства Анастасії Онатій та Тараса Ткачука виявили карту України без Кримського півострова.

Читайте також: Військовополоненим росіянам в Україні заборонили дзвонити рідним, – Лубінець

На це звернула увагу літературна критикиня, книжкова оглядачка Тетяна Гонченко, пише «Еспресо».

«Вгадайте, звідки ця карта України без Криму? У шкільних підручниках з української мови для 7 класу (авт. Онатій А. В., Ткачук Т. П.). Це надруковано прямо поруч з текстом гімну України. Переконатися можна ось тут в електронній версії на сайті Інституту модернізації змісту освіти. Надруковані ці підручники в 2024 році. Рекомендовані Міністерством освіти і науки України», – зазначає вона.

За словами Гонченко, у паперовій версії цього підручника ця сторінка виглядає так само.

Підручник з української мови для 7 класу вийшов з картою України без Криму

 

Після появи її допису, співавторка підручника Анастасія Онатій заявила у себе на фейсбуці, що карта України без Криму з’явилася у посібнику «через прикру неуважність», й запропонувала колегам-освітянам, які отримають її підручник, проводити на уроках флешмоб «Домалюй Крим».

Підручник з української мови для 7 класу вийшов з картою України без Криму

 

Зі свого боку верстальники кажуть, що «технічна помилка» сталася через те, що на стокових сервісах було придбано стилістичне зображення карти України необхідних параметрів й там, на жаль, не було Криму.

«Лишається питання, як це пропустили усі наступні люди, які вичитували підручник, разом з міністерством», – підсумовує Гонченко.

Читайте також наші новини у Facebook