Волинь Новини

У Білорусі зараз немає російських військ, які могли б становити загрозу для України — речник ДПСУ

Речник державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко сказав, що на сьогодні на території Білорусі зараз немає російських підрозділів, які могли б становити загрозу Україні. Також ДПСУ не фіксує переміщення техніки чи особового складу білоруських військ у прикордонні з Україною.

Читайте також: Волинський академічний обласний театр ляльок розпочинає новий театральний сезон: що відомо

Про це Демченко розповів в ефірі телемарафону.

За словами представника ДПСУ, на території Білорусі зараз немає російських підрозділів, які могли б становити загрозу Україні. Ще минулого року під виглядом навчань, підготовки Росія тримала там свої підрозділи у 10-12 тисяч особового складу, але поступово їх виводила, а в межах ротації нових не завела.

Та кількість російських військових, яка ще, можливо, залишається на території Білорусі, — це переважно логістичні підрозділи, вони не є небезпечними Україні, додав Демченко. Розвідники ГУР стежать, чи не планує РФ перекинути туди більше військовослужбовців.

Тим часом Білорусь зараз проводить навчання на напрямках кордону з країнами Європейського Союзу — з Литвою та Польщею. Цьому не варто дивуватися, зазначив речник прикордонників України:

“Білорусь постійно на різних напрямках проводить щось подібне, щоб нагнітати ситуацію, показувати, що вони є сильною, здатна протистояти загрозам, хоча ніхто Білорусі не загрожує”, — підкреслив посадовець.

Поряд з кордоном України ДПСУ не фіксує пожвавлення ні переміщення техніки, ні особового складу різних білоруських підрозділів.

“Ми маємо бути готові до будь-яких ситуацій. Якщо Росія все-таки дотисне Білорусь, щоб та більш масштабно долучилася до війни проти України, то не можна виключати створення провокацій на кордоні, створення якихось інших ситуацій. Маємо мати сильні оборонні позиції зі свого боку, укріплювати фортифікації”, — водночас наголосив Демченко.

Читайте також наші новини у Facebook